ÅRETS OPTURA-PROFIL

FORNØYDE BURSDAGSBARN.  

Fra venstre: Bjørn Bergh, Tor Lohne, Remi Lohne og Stein Lohne. 

Foto:  Tid & Smycken 

Det var også en annen 60-årsjubilant til stede på feiringen av Optura: Urmaker F. Lohne fra Bergen. Under festmiddagen ble Lohne tildelt hedersprisen Årets Optura-profil 2017.  

(Fagbladet Gull&Ur nr. 5 2018, s. 11)

Bergh og Lohne har gjennom mange år hatt et godt samarbeid. Urmaker F.Lohne er en tradisjonsrik og anerkjent urmakerforretning som ble etablert i 1958. I over 60 år har de vært en autorisert forhandler av kjente merkevarer innen prestisjefylte ur og smykker.  

HVORDAN FÅR HAN DET TIL? 

Illusjonisten og magikeren Alexx Alexxander er ambassador for Hugo Boss-klokker. Under middagen underholdt han med uforståelige triks. I 2016 vant Alexx den prestisjefylte Merlin Award som er den høyeste anerkjennelsen innen magi.  

– Vi legger stor vekt på å holde oss oppdatert om utviklingen i faget, og er særlig opptatt av å oppfylle kundens ønsker. Med fokus på seriøs faglig dyktighet, kunnskap og service ønsker vi å vinne innpass og tillit hos kundene, sier Remi Lohne.  

Frithjof Lohne ble født i Fana, men i 1936 flyttet familien til Askøy. Han begynte i lære hos urmaker Gundersen i Strandgaten i 1947, og tok mesterpapirer i 1955. I 1959 åpnet han egen urmakerforretning på Engen. Her bygde han opp en solid bedrift som la grunnlag for ekspansjon. 

Frithjof har sin utdanning fra en tradisjonsrik og anerkjent urmakerforretning. Dette grunnlaget ble videreført i hans egen bedrift. Han la stor vekt på å holde seg oppdatert om utviklingen i faget. Hans folkelige lynne og humor kombinert med seriøs faglig dyktighet, gjorde at han vant innpass og tillit hos kundene. Han var alltid opptatt av at kundens ønske skulle bli oppfylt, og mange har nok opplevd hans sjenerøsitet. 

I 1984 kom to av hans sønner med i bedriften, Tor Lohne og Stein Lohne. I 1991 etablerte F.Lohne seg på Vestkanten kjøpesenter hvor butikken ble kåret til senterets fineste.  I 1998 flyttet F.Lohne butikken fra Engen i sentrum til hjertet av Oasen bydelsenter. Senere overtok sønnene til Frithjof forretningsdriften. Den lille kjeden teller per i dag fem ur- og gullsmedforretninger og har fått med seg to ekstra familiemedlemmer inn i bedriften; sønn og datter av Stein Lohne. 

Remi Lohne og Isabel Lohne har vært i bransjen i 10 år og selv om de er unge, har de allerede bygget et nytt konsept sammen – forretningen Wesselton, som allerede har fått Internasjonal oppmerksomhet og som Gull & Ur omtalte i nr. 2-2017. Her selges det eksklusive diamanter og en rekke internasjonale merkevarer med høy fashionfaktor. Butikken åpnet i Bergen for et år siden. F. Lohne har hele tiden vært ute etter å ha gode samarbeidspartnere. En av deres største samarbeidspartnere er Optura As. At også Optura setter pris på samarbeidet, er tydelig. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *