Bransjen vår har fått tre nye flotte urmakere!

Fra venstere: Øivind Solvang, Daniel Trøan, Sunniva Elise Haugane, Klaus-Olaf Heier, Reidunn Arnevik Westgård, Bjørn, Bjørn Arne Sveen Nordahl, Charlotte Bræin Ottosen

Svenneprøven for urmakere ble avholdt på Kongsberg Vgs i uke 24 og tre lykkelige og litt slitne kandidater smiler nå. Etter to år på skole og to år som lærlinger og en ukes svenneprøve og gode beståtte svenneprøver, er det god grunn til en liten feiring.

Roser og stipend til de tre nye svennene fra Norges Urmakerforbund og i tillegg flott Seiko herreur med inskripsjon for beste svenneprøve som ble levert av Daniel Trøan.

Svenneprøvekandidatene i 2018:

  • – Daniel Trøan, Vega, lærling hos Urmaker Keith Skoglund, Mo i Rana
  • – Charlotte Bræin Ottosen, Rælingen, lærling hos Urmaker B. Andresen, Moss
  • – Sunniva Elise Haugane, Heimdal, lærling hos Urmaker Asklund, Heimdal

Daniel Trøan hos urmaker Keith Skoglund ble av svenneprøvenemnda oppropt til beste svenneprøve i 2018 – gratulerer til Daniel, og også til læremester Keith Skoglund for god innsats. Tradisjonen tro mottar Daniel en flott Seiko herreklokke fra Optura som etter vært vil få en inngravert inskripsjon for beste svenneprøve 2018. Tusen Takk til Optura – dette er like stor stas vær gang, og også den nybakte urmakeren Daniel Trøan ble veldig glad for Seiko-klokken, og fortalte at klokka kommer på armen i august når han skal hjem til Vega.

Tusen Takk også til Swatch Group Nordic som leverer urverk til svenneprøven til hyggelige priser.

Svenneprøvenemnda i 2018 besto av leder Klaus-Olaf Heier, Enebakk, og Øivind Solvang, Drammen – tusen takk til dere.

Fra venstre: Sunniva Elise Haugane (storurmaker),
Daniel Trøan og Charlotte Bræin Ottosen (urmakere)
Marsipankake ble spandert av Urmakerforbundet, tradisjonen tro!