DET ER BARE DUMT!

Når noe er for godt til å være sant, er det som regel nettopp det. Ikke la deg friste på ferie til å kjøpe dyre klokker eller smykker, advarer Thor-Erik Olsen og Betina Simonsen i Urmaker’n i Torgata, Oslo.  

Hvorfor i all verden skal du handle merkeklokker i utlandet?   
De er som regel billigere i Norge, sier urmaker Thor-Erik Olsen.

(Fagbladet Gull&Ur nr. 4 2017, s. 11)

Mange land har luksusskatt på høyprofilerte merkevarer, som for eksempel i Tyskland og i Kina.   Det er en av grunnene til at kineserne strømmer innom urmakerforretningene når de er i Norge – dyre merkevarer er billigere her enn der.  Så mange kinesiske turister er det her hver sommer at flere store forretninger har sett seg nødt til å ansette kinesisktalende personell. 

Betina Simonsen, som er ansatt hos Urmaker’n i Torggata kan ikke være mer enig med sjefen: – Det er bare dumt å kjøpe klokker på utenlandsferie.  Norske forsikringsselskap vil ikke forsikre armbåndsur kjøpt i utlandet hvis de ikke er fortollet.  Det meste de vil betale for den om du mister den er fem tusen kroner, sier hun.  

  • Mange av klokkene som selges på feriestedene er piratkopier solgt til overpris. Urmakerne verken vil eller kan reparere piratkopier. De er ødeleggende for merkevaren og blir piratkopien ødelagt, har vi ikke delene til å reparere dem heller, sier Thor-Erik og rister på hodet: – Hva er egentlig vitsen når man ikke tjener på det? spør han. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *