FORTSATT REKORDHØY GRENSEHANDEL

Enda flere norske arbeidsplasser vil gå tapt om ikke regjeringen snart handler, advarer Harald Andersen, direktør for Virke handel 

De siste 12 månedene har vi ifølge SSB brukt 15,1 milliarder kroner på grensehandel, melder Virke i september. Totalt dro nordmenn på 8,1 millioner dagsturer til Sverige for å handel billig mat og drikke. 

(Fagbladet Gull&Ur nr. 7 2018, s. 24)

Samtidig som den fysiske grensehandelen øker, har vi vært vitne til en eksplosiv netthandel og ekspansive planer om å bygge ut og legge til rette for enda mer norsk handel på den svenske siden av grensen. 

MYNDIGHETENE MÅ LEGGE TIL RETTE FOR NORSK HANDEL I NORGE 

– Den storstilte utbyggingen på grensen, tyder på at enda flere arbeidsplasser vil gå tapt om ikke regjeringen snarest handler. Grensehandelen rammer alle bransjer i handelen, fra apotek og sportsforretninger til dagligvare. 

– Det er helt uakseptabelt at norske myndigheter legger til rette for eksport av handel og arbeidsplasser til utlandet, sier Harald Andersen, direktør for Virke handel. 

– Vi forventer at regjeringen og støttepartiene fjerner momsfritaket på nettkjøp for under 350 kroner fra utlandet og reverserer den store økningen i særavgiftene. Dette må gjøres allerede i kommende statsbudsjett, slår Andersen fast. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *