Godt lys og god sittestilling er alfa og omega!

Mann leser bok i vond sittestilling fordi han har feil type lampe. 1930-tallet. Foto: Gunnar Sjøwall/ Norsk Teknisk Museum (Opphavsrett) 

(Fagbladet Gull&Ur nr. 2 2016, s. 26)

AV: URMAKER LILL ANN NODELAND,  
MAX JOHANSEN & KLEISER AS  

I dagens samfunn hvor mange av oss sitter så alt for mye i løpet av dagen, er det viktig at vi sitter godt og har godt arbeidslys. I den senere tid har det kommet en del nyheter på markedet som skal hjelpe oss med akkurat dette.  

Når det gjelder lys finnes det en lampe som er verdt hver krone: Waldmann-lampen. Den er med: 

 –flimmerfritt LED-lys 

 l-yser med et nøytralt hvitt lys 

 -lyset er uten gjenskinn og skygge 

Selve lampen er 398x136x33mm og leveres med kort arm med justerbart hode. Den passer perfekt til arbeidsbenker med dybde fra 50-70cm. Lampen er laget av aluminium og svart plast. 

DÅRLIG BELYSNING KAN MEDFØRE: 

-Hodepine 

-Nakke- og ryggsmerter 

-Vondt i øynene 

-Tretthet 

-Redusert produktivitet 

-Misnøye med egen innsats 

-Utilfredshet med arbeidsmiljøet 

Det er derfor utrolig viktig med godt arbeidslys! 

GOD SITTESTILLING ER OGSÅ VIKTIG  

Riktig tilpasset stol kan hjelpe til å forhindre belastningsplager som oppstår hyppigere med dårlig tilpasset arbeidsstilling. Riktig tilpasning vil minske risiko for belastningsplager. Det finnes flere alternative stoler på markedet. Fellestrekkene er at stolene har en ergonomisk utforming. Noen av dem har fotstøtte som gir støtte og avlastning for beinmuskulaturen ved store setehøyder.  

Stolen med salformet sete hjelper deg til å sitte med en god holdning: Bekkenet vippes frem og ryggen holder sin naturlige doble S-form. Dermed forebygges ensidig press på mellomvirvelskiver. 

Det er flere stol-typer som også sørger for at setet automatisk glir frem når setteryggen vippes på. Dette kalles bekkenbalanse. 

Stolen BIOSWING WORKS Basics er ergonomisk utformet. Sete og ryggputer er laget i polyuretanskum med sklisikker overflatestruktur. VaroBackMatic reagerer på trykk, og gjør automatisk justering på seteryggen når du endrer sittestilling fra rett sittende til avslappende sittestilling. Dette er for å støtte ryggen i en hver endring av sittestillingen. 

Du får også en krakk med god komfort med sin standard BIOSWING 3D-mekanisme. Med sin lave vekt, lille base og store hjul er den svært fleksibel og kan flyttes raskt. Setet er ergonomisk i trykkavlastende og trykkfast PU-skum med møbeltrekk, som stabiliserer hver endring av sittestillingen. 

Kombinerer du en god stol og godt arbeidslys med et skikkelig høydejusterbart arbeidsbord, ja da er du på god vei til en god arbeidshverdag! 

Tenk  kroppen din! Du skal leve med den resten av livet! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *