HA KONTROLL PÅ KASSA DI!

Alle bokføringspliktige med en årsomsetning på 300 000 kroner eller mer må ha nytt kassasystem innen 1. januar 2019. Dette gjelder både butikker og verksteder og så vel betaling via mobil som via kort eller kontanter. 

(Fagbladet Gull&Ur nr. 7 2018, s. 11)

TEKST: EVA ALNES HOLTE 

Fra 1. januar 2017 var det bare tillatt å selge kassasystem som tilfredsstiller kravene i den nye kassasystemloven og kassasystemforskriften. Mange leverandører tilbyr de nye kassasystemene. Du kan finne ut hvem som har godkjente kassasystemer ved å gå inn på www.skatteetaten.no.  

PRISENE VARIERER 

Kassasystemene behøver ikke være så dyre. Du kan kjøpe et lovlig system til 3-4 tusenlapper, men da får du ikke med alle de nyttige tilleggsfunksjonene. Her som ellers er det slik at du får hva du betaler for. Prisen varierer fra butikk til butikk, avhengig av for eksempel hvor mange kassasystemer man trenger. Har du et kassasystem du er fornøyd med, kan det være du bare trenger en enkel oppgradering av dette.  

BEKJEMPE SVART ØKONOMI 

Den nye kassaloven er laget for å bekjempe svart økonomi og sikre mer rettferdig beskatning av kontantsalgbransjen, heter det på Skatteetatens hjemmesider. Skatteetaten skal ved kontroller tidligere ha avdekket kassaapparater som er satt opp på en måte som gjør det mulig å skjule kontantsalg. Det nye regelverket vil gjøre det vanskeligere å manipulere kassasystemene og unndra kontantsalg fra skatte- og avgiftsberegning.  

Spørsmål om  
kassasystemregelverket kan rettes til 

kassasystemprosjektet@skatteetaten.no 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *