HVOR GÅR HAVSKILPADDENE?

DS Action Lady

Certina har inngått en avtale med Florida-baserte Sea Turtle Conservancy og deres prosjekt for å kartlegge havskilpaddens vandringer.

(Fagbladet Gull&Ur nr. 5 2017, s. 27) 

MARITIM DAMEKLOKKE 

Den nye dameklokken til Certina skal være både sportslig, feminin og sjarmerende så vel på land som i vann, leser vi i pressemeldingen fra urprodsenten. Modellnavnet på armbåndsuret er DS Action Lady og det COSC-sertifiserte kvartskronometeret har maksimal sveitsisk presisjon og er vanntett opp til et trykk på 30 bar (300 meter).  
Den maritime dameklokken er smal og har et bølgemotiv på urskiven.  

Den mystiske og fengslende havskilpadden med sin stoiske karakter er en kraftfull påminnelse om artens nesten evigvarende tilstedeværelse i evolusjonshistorien. Skilpadden har eksistert på jorden i over 100 millioner år, og lever ofte lenger enn mennesker. Den fører et stillferdig liv og beveger seg like gjerne på land som i vannet. Havskilpadden er et eksempel på eksepsjonell motstandsdyktighet og utholdenhet. Det utvendige skallet beskytter den mot alskens farer.  

Havskilpaddesymbolet har helt siden oppstarten i 1888 vært et viktig designelement for Certina. I 2013 ble symbolet brukt i merkets logo. Det kraftige, beskyttende skallet gjenspeiler urprodusentens eget DS-konsept, som verner og beskytter de viktige delene. 

Certina støtter de stillferdige havskilpaddene. Her fra et havskilpadde-maraton hvor over et dusin havskilpadder forlater strendene hvor de har lagt egg og legger ut på jakt etter mat. Publikum må nøye seg med å følge med fra nettet etter hvert som havskilpaddene kommer ut i havet og legger ut på sin vandring i verdenshavene – reisen tar 3 måneder. 

TOUR DE TURTLES 

Sea Turtle Conservancy (STC) er verdens eldste bevaringsorganisasjon for havskilpadder, og står bak prosjektet Tour de Turtles. Organisasjonen har arbeidet med studier og beskyttelse av havskilpadder og deres leveområder i nesten 60 år. Forskningsarbeidet gir viktig biologisk informasjon om havskilpadder og de mange livsfarlige truslene de møter i økosystemene i havet og ved kysten. Arbeidet til Sea Turtle Conservancy (STC) bidrar til å gjenoppbygge viktige skilpaddebestander, særlig i Karibia, Atlanterhavet og Stillehavet. STC arbeider også med politiske spørsmål som påvirker skilpaddebestanden i kyst- og havområder, med fokus på vern av reirområder og vandringsruter i havet. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *