Klokkertro på Limerence

LEKKER: Limerence. Noen av klokkene er i gull. Da er det snakk om plasma varmet på ekte gull, slik at det er veldig hardt og tåler at man polerer bort riper. 

André Svendsen og Andreas Ravnager har investert 500 000 i en klokkedrøm duoen har hatt lenge. Ikke på noen vilkår vil de gå på akkord med kvaliteten. Det innebar reiser til både Sveits og Italia. 

(Fagbladet Gull&Ur nr. 8 2017, s. 25) 

I Sveits valgte de ut det automatiske urverket ETA 2824-1 med «den beste graderingen» ifølge André. – Dette urverket er kjent for både å være eksklusivt og holdbart, sier han. I Italia fant de skinnremmene de har utstyrt Limerene-klokkene med. Remmene har en enkel mekanisme som gjør at man kan bytte dem helt uten verktøy. 

Klokkene er utstyrt med ripebestandig safirglass med antirefleksjonfilm. – Stålet og konstruksjonen er laget i 316L stål av kirurgisk kvalitet. – Du kan se baksiden av klokken – en ekstra greie til alle dem som digger å se de bevegelige delene, sier André. De er det han som har vært ingeniør for i Limerence-klokken.  

André Svendsen er gullsmed og startet sin arbeidskarriére hos Hans G. Loos – og etter eget sigende den første som ble medlem i Oslo Gullsmedlaug uten å være mester. André Svendsen har også jobbet som leder for uravdelingen hos Heyerdahl på Skøyen.  

ABSOLUTT KLOKKEGALE:  
Andreas Ravnager (til venstre) og André Svendsen skåler for en drøm som har gått i oppfyllelse.  

Andreas Ravnager har drevet importnæring i ti år. Han står bak prosjekter som fastwheel, movo og flere nettbutikker. Det er Andreas som er drivkraften bak designet og de de kaller «følelsen til merket og armbåndsurene».  

Idét Gull & Ur går i trykken blir Limerence lansert på kickstarter.com – en crowdfunding støttet av enkeltpersoner som får produktene til en god pris.  

Foreløpig er ikke Limerence til salgs i norske urmakerforretningene. Det får bli neste drøm for André og Andreas som sier de er åpne for samarbeid. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *