LANDLIG KLOKKEIDYLL I BYEN

MIDT I SMØRØYET: Eirik Sutterud angrer ikke på at han forlot lærerjobben på Lillehammer for å drive urmakerforretning og verksted i Oslo. 

Stedet oser av sjarm og ligger idyllisk til ved fossen. Nå drømmer Erik Sutterud om å skape sitt eget lille ursamfunn på Sagene i Oslo. 

(Fagbladet Gull&Ur nr. 7 2017, s. 10) 

TEKST OG FOTO: EVA ALNES HOLTE 

Butikken har han hatt noen år nå og i sommer åpnet han et stort verkstedlokale. Foreløpig mangler Akers mikromekaniske verksted en resepsjon, men det kommer mange kunder inn fra gaten med store og små ur som skal repareres. – Her inne skal vi ha et verkstedmuseum etter hvert, sier han. Hvis alt går slik han håper, vil Sagene etter hvert også huse et urmuseum. – Det er iallfall drømmen, smiler han. 

Inne på verkstedet er Tommy Henden, Aiona Hansen og Phat Huynh travelt opptatt med reparasjoner. Musikken dundrer, men alle jobber konsentrert. Tommy Henden kommer fra Nesodden og er lærling på andre måneden. Han jobber foreløpig mest med de store stueurene og sier han trives bra:  

KLOKKETRIOEN PÅ SAGENE: Fra venstre: Tommy Henden, Phat Huynh og Aiona Hansen.

– Jeg synes jeg lærer mye. Jeg har vært litt i butikken, men liker meg best her på verkstedet. Nå driver jeg med noe jeg alltid har vært veldig interessert i. Sånn sett var det kanskje litt hell i uhell at jeg ikke kunne fortsette i byggebransjen på grunn av en skulderskade.  

STUEUR: Lærling Tommy Henden får mange tips av den erfarne urmakeren Phat Huynh. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *