Når lønner klokka seg?

Rolex Daytona skal auksjoneres bort og kjennere ser ikke bort fra at prisen blir opptil 10 millioner dollar.

Det er med klokker som med biler – de blir samlerobjekter som kan stige voldsomt i pris hvis de er sjeldne nok, sier urmaker og butikkinnehaver Halvor Bjerke. Vi har tatt en liten prat med ham om lønnsomme klokkeinvesteringer. 

(Fagbladet Gull&Ur nr. 7 2017, s. 14) 

– Det er vanskelig å spå om hva som kommer til å stige i pris. Det er så mange klokker på markedet, det hjelper ikke alltid at klokka koster mye. Dersom det lages mange av den, vil den ikke bli et interessant objekt for samlere, sier Bjerke før han begynner å fortelle om en pågående klokkeauksjon hvor armbåndsuret til den amerikanske skuespilleren Paul Newman skal gå under hammeren. Det vil si – de siste årene har denne klokka, en Rolex Daytona, vært eid av en venn av ham.Paul Newman fikk opprinnelig klokka av kona Joanne Woodward. På baksiden har hun fått inngravert «Drive Carefully, Me». I 1984 trengte den berømte skuespilleren og regissøren hjelp til noe arbeide på hytta, eller landstedet er sikkert en mer dekkende betegnelse. James Cox, daværende kjæreste til Newmans datter Nell, trådte til og fikk armbåndsuret som betaling.  

Rolex Daytona er blitt en legende blant mange klokkesamlere. Versjonen som omtales som «Paul Newman Daytona» er spesielt ettertraktet. Det forventes en høy pris på klokka – Bjerke forteller om meget stor pågang av interessenter og tipper prisen vil ende i mange millioner dollar – «for en stålklokke!». Klokka skal visstnok bære preg av å være velbrukt, men i meget god form og med en flott kremfarget skive.  

Det finnes flere klokker som blir referert til som «Paul Newman Daytona», både i stål og gull. Man bør ha kunnskap om denne klokkefamilien før man investerer i den, hvis den ikke selges fra helt sikre kilder. – Du må være kjenner hvis du skal begi deg inn på så dyre klokker, sier Halvor Bjerke.  

Det lønner seg altså å gå for limited edition og kjøpe den første eller siste i serien hvis du er ute etter en klokke som skal stige i pris.  

–Gå for limited editions og kjøp den første eller siste i serien, råder Halvor Bjerke.  

– Patek Pilippe lager små serie og er altså lønnsomme som investeringer. Snoopyklokka til Omega og Rolex Pepsi er andre godbiter, tipser Halvor Bjerke.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *