Sheikene falt for norsk klokkedesign

Når dette skrives er Bruvik-klokkene på full fart inn på det kjøpesterke markedet i Midtøsten. – Dette er utrolig spennende, sier Rune Bruvik.  

(Fagbladet Gull&Ur nr. 6 2016, s. 6)

Det var i mai at Rune Bruvik fra Haugesund tok med seg de egendesignede klokkene sine til De forente arabiske emirater. Armbånds-urene fikk stor oppmerksomhet på messen i Abu Dhabi.  

Standen var foliert med bilder fra Svalbard og mange kom for å kikke på varene Rune Bruvik og teamet hans viste frem. Bruvik sier han tror det skyldes en annerledes profil enn de andre merkene som var på messen. Innkjøperne falt for det nordiske uttrykket. – De viste ikke så stor interesse for de mer diamantorienterte produktene som ble vist frem av andre. Vi hadde også laget tre eksemparer med diamantbesatte ur, men distributørene på messen ville bare ha modeller fra vår hovedkolleksjon, sier Rune Bruvik. 

To av distributørene som var på messe ønsket avtale med Bruvik for eksklusiv distribusjon i hele Midtøsten. – Vi valgte den aktøren som vi hadde mest tro på, og som har 4 egne butikker i tillegg til å delta på 12 messer i hele Midtøsten gjennom året, sier Rune Bruvik.  

Etter flere møter med distributør i løpet av flere dager, kom partene til enighet om avtale og detaljer for et videre samarbeid. I september startet distributøren opp med å fronte BRUVIK og norsk klokkedesign til alle sine kontakter. Rune Bruvik er strålende fornøyd: – Dette er jo utrolig spennnende, da det er et kjøpesterkt marked, som er mer åpent for nye merker enn det mange andre markeder er. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *