Svenneprøveavslutning på Kongsberg

Fra venstre: Torbjørn Jessen (svennepr.nemnda), Hanne M. Hagby (rektor Kongsberg Vgs), Bjørn A. Sveen Nordahl (kontaktlærer for Vg2), Anette Ritland (Ur-Teknikk), Harald K. Karlsson (Urm. Karlsson), Klaus-Olaf Heier (svennepr.nemnda), Sigbjørn F. Bergh (Optura), foran: Vivi Marie Moe Norderhaug og Reidunn Arnevik Westgård (NUF) Pål Bjørshol (seksjonsleder Kongsberg Vgs, ikke tilstede da bildet ble tatt). 

Fredag 16. juni er avslutningsdag for årets svenneprøvekandidater på Kongsberg Vgs. Tre kandidater har i en uke jobbet intenst med å avlegge så gode svenneprøver som mulig. Spenningen i luften er til å ta og føle på. 

(Fagbladet Gull&Ur nr. 5 2017, s. 9)

TEKST OG FOTO: REIDUNN ARNEVIK WESTGÅRD

Årets svenneprøvekandidater er Anette Ritland fra Ur-teknikk as i Stavanger, Harald Kenneth Karlsson fra Urmaker Karlsson as i Ålesund og Vivi Marie Moe Norderhaug fra Urmaker Sutterud as i Oslo.  

Kontaktlærer Bjørn Arne Sveen Nordahl er som vanlig på plass og hilser velkommen. Tradisjonen tro stiller Norges Urmakerforbund med marsipankake, blomster og stipend til alle som består svenneprøven. 

Årets svenneprøve-deltakere.  
Fra venstre: Anette Ritland som var beste svenneprøvekandidat,  
Kenneth Harald Karlsson og  
Vivi Marie Moe Norderhaug. 

SPENNING OG NERVER 

Det var spenning i luften som godt kunne kjennes. Vi tenker at slik skal det være, litt spenning og nerver hører med i en slik anledning. Svenneprøvenemndas leder Klaus-Olaf Heier kommer inn og sier det er klart for gjennomgang med førstemann, og Harald Kenneth reiser seg opp med en gang. Han er eneste mann og sitter laglig nærmest døra, og så blir Vivi Marie og Anette, hver for seg innkalt til nemnda for gjennomgang av sine svenneprøver. 

KLOKKEGAVE FRA OPTURA 

I mellomtiden har vi fått besøk av både nye rektoren ved Kongsberg Vgs, Hanne Merete Hagby og ny seksjonsleder DH/TIP, Pål Bjørshol – begge direkte fra en aktivitetsdag ved skolen. Både rektor og seksjonsleder tok seg god tid og pratet med kandidatene. I tillegg er Sigbjørn F. Bergh fra Optura kommet for å overbringe armbåndsur til beste gjennomføring av svennebrevet. Dette har Optura gjort i mange år og verdsettes høyt.  

Etter litt hyggelig bli-kjent-prat mens vi venter på kandidatene, kommer endelig tre smilende og glade ansikter, og i tillegg en fornøyd svenneprøvenemnd bestående av Klaus-Olaf Heier og Torbjørn Jessen.  

Alle tre, Anette, Vivi Marie og Kenneth gratuleres, og det er tydelig ekte glede som nå kommer. Spenningens uke over og det har gått fint med alle. 

BESTE SVENNEPRØVE 

Klaus-Olaf Heier reiser seg og forteller at beste svenneprøve i år er utført av Anette Ritland fra Ur-Teknikk. Prøven vurderes til best for god planlegging og gjennomføring hele veien. Anette blir selvfølgelig kjempeglad, men det tar litt tid før det synker helt inn. Sigbjørn F. Bergh har med seg Seiko dame- og herreklokke, og Anette velger en flott Seiko dameklokke som får inskripsjonen Beste svennebrev 2017. – Dette var hyggelig og overraskende sier en glad Anette Ritland. 

Ur-Teknikk as i Stavanger hadde også delt beste svenneprøvekandidat i 2015 som var Sindre Hansen. Det er også god grunn til å sende en hyggelig gratulasjon til Ur-Teknikk as. Det er flott at bedrifter i bransjen bruker tid på å få fram dyktige fagfolk / urmakere. 

Beste svenneprøvekandidat 2017, Anette Ritland fra Ur-Teknikk, Stavanger og Sigbjørn F. Bergh, Optura. Her har Anette nettopp fått overrakt en flott Seiko dameklokke fra Sigbjørn.  

På vegne av Norges Urmakerforbund gratulerer vi urbransjen med tre nye dyktige urmakere. En ekstra takk til lærebedriftene som bruker mye tid på sine lærlinger. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *