TIDSRIKTIG TYSK KLOKKELANDSBY

 Modellen som vakte stor oppsikt på Basel-messen heter Rondo Regulator. Den har et Bruno Söhnle-kaliber BS 509R, basert på et Sellitaverk. Her er timeviseren plassert ved ett-tallet, minuttviseren står i sentrum og sekundviseren er ved syv-tallet. I tillegg har klokken datovisning. 

Glashütte – den lille landsbyen i Saxen i Tyskland — er hjertet i den tyske urindustrien. Her finner du noen av verdens mest kjente fabrikker som A. Lange & SöhneGlashütte Original og Nomos for å nevne noen. I byen er det også et urmuseum som er vel verdt å besøke. 

(Fagbladet Gull&Ur nr. 4 2018, s. 25)

TEKST: ROLF OPSAHL, IMPORTØR OPSAHL UR & OPTIKK AS 

Der kan man betrakte alle de åtte seriøse produsentene som er lokalisert i den tyske landsbyen. Blant disse er Bruno Söhnle Uhrenatelier. Helt siden starten i 2000 har fabrikken produsert ur av meget høy kvalitet, både quartz og mekanisk. For å få lov til å skrive Glashütte på urskiven, må minst 50 prosent av produksjonen gjøres i byen. Bruno Söhnle bruker baseverk fra Ronda til quartzurene, automatikkverk fra Sellita og opptrekksverkene kommer fra Unitas. På fabrikken blir alle verkene demontert og finishert til det ugjenkjennelige, og spesialutviklede deler monteres slik at verkene fremstår som helt unike. Etterkontrollen er meget streng slik at produktene som slipper igjennom er godkjent etter fabrikkens kvalitetskrav. 

En annen nyhet er Hamburg-serien, en klassisk kassedesign som produseres i to størrelser, både i automatikk med og uten gangreserveindikator og quartz. 

Padua er også en ny serie i spennende design, leveres både med og uten chronograph 

De siste årene har Bruno Söhnle vunnet flere priser for design og blant annet blitt stemt frem som Tysklands beste armbåndsurleverandør av forhandlere over hele landet. 

På Baselmessen i år presenterte fabrikken flere nyheter som viser nytenkning og innovasjon. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *