TRE NYE DYKTIGE URMAKERE

ALLE GODE TING ER TRE:  
Fra venstre: Sunniva Elise Haugane, Daniel Trøan og Charlotte Brein Ottosen.  

Fredag 22. juni var avslutningsdag for årets svenneprøvekandidater ved Kongsberg videregående skole. Tre kandidater, to til ordinær urmaker og en til storurmaker, har i en uke jobbet intenst med å avlegge så gode svenneprøver som mulig. Nå faller dommen fra svenneprøvenemnda.  

(Fagbladet Gull&Ur nr. 5 2018, s. 22)

TEKST: REIDUNN ARNEVIK WESTGÅRD 

Idét vi ankommer Kongsberg denne fredags ettermiddag møter vi en rolig kontaktlærer Bjørn Arne Nordahl. Da undertegnede forsiktig spør om hvordan det går her, svarer Bjørn Arne at han tror det går bra, de virker så rolige og konsentrerte, og det har de vært hele uka. Jeg kjenner at det svaret gjorde godt.  

Denne gangen kommer ikke kandidatene inn før de vet om de har bestått eller ikke. Gjennomgangen med svenneprøvnemnda er i gang. Bordet er dekket, sola skinner, men det tar tid og jeg gløtter bort på klokka, rimelig ofte, og tenker, kommer de ikke snart? Så endelig kommer en smilende ung storurmaker, Sunniva Elise Haugane, og utfallet er det ingen tvil om, nå er Sunniva storurmaker. Gratulerer til Sunniva Elise og læremester Morten Asklund på Heimdal. 

Etter en liten stund kommer Daniel Trøan fra Vega i Nordland, og her er smilet hjertelig og godt, og Daniel er godkjent urmaker. Gratulasjoner til Daniel og læremester Keith Skoglund fra Mo i Rana. 

Til slutt kommer en smilende ung dame, Charlotte Bræin Ottosen, fra Rælingen, hvor noen gledestårer kommer, og det er fullt ut lov, og Charlotte gratuleres og læresmester er Fredrik Andresen fra Moss. 

En stor takk til alle de tre læremesterne for faglig god innsats som førte til nye dyktige urmakere. 

Daniel Trøan hos urmaker Keith Skoglund ble av svenneprøvenemnda oppropt til beste svenneprøve i 2018 – gratulerer igjen til Daniel, og også til Keith Skoglund for god innsats. Tradisjonen tro mottar Daniel en flott Seiko herreklokke fra Optura som etter vært vil få en inngravert inskripsjon for beste svenneprøve 2018. Og tusen takk til Optura – dette er like stor stas hver gang, og også den nybakte urmakeren Daniel Trøan ble veldig glad for Seiko-klokken, og fortalte at klokka kommer på armen i august når han skal hjem til Vega. 

Tusen takk også til Swatch Group som leverer urverk til svenneprøven til hyggelige priser. 

Svenneprøvenemnda i 2018 besto av leder Klaus-Olaf Heier, Enebakk, og Øivind Solvang, Drammen – tusen takk til dere. 

På vegne av Norges Urmakerforbund gratuleres nybakte urmakere og storurmaker og lærebedriftene. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *