Bjerke-besøk i Bergen

Urmaker Bjerke ligger på Torgallmenningen, Bergens svar på Karl Johan i Oslo. 

Det regner som vanlig i Bergen da Gull & Ur ankommer Urmaker Bjerke, men daglig leder Janicke Teigenes tar imot oss med et solskinn i blikket. 

(Fagbladet Gull&Ur nr. 2 2018, s. 10)

– Velkommen til oss på Torgalmenningen, Bergens svar på Karl Johans gate, sier hun smilende og viser oss inn i forretningen som har fem ansatte.  Teigenes har vært ansatt i butikken i elleve år og har vært daglig leder i over fire. Butikken har en meget positiv utvikling og hadde i fjor en vekst på over ti prosent. 

Teigenes vil imidlertid heller snakke om armbåndsur og fine merker enn tall. – Se her, dette er flotte, klassiske klokker som stadig holder seg like populære, sier hun og viser oss Rolex-monteret. Det kommer stadig nye modeller av merket som like fullt er lett gjenkjennbar med sitt klassiske og tidløse design. Dessuten er aldri Rolex-klokkene gullbelagt, får vi vite, det er enten 18 karat gull eller gull og stål i kombinasjon eller stål. 

Janicke Teignes har vært daglig leder av Urmaker Bjerke i Bergen i fire år.

– Vi selger ikke de samme merkene som alle andre urmakerforretninger, sier Teignes og mener det er viktig at en by som Bergen har et mangfold av armbåndsur. – Ønsket vårt er å være den butikken som kunder med sans for fine og spesielle klokker naturlig sokner til. Det er viktig alltid å være oppdatert på riktige varer til riktig pris. 

Urmaker Bjerke er først og fremst kjent for sine Rolex-klokker. Men forretningen har også en rekke andre eksklusive merker å by på; som blant annet BvlgariBreitling og IWC. – Vi er eneforhandler på disse merkene her i Bergen og kunder kommer langveisfra for å handle hos oss, forteller Teigenes. Langveisfra betyr ikke bare hele regionen, men også turister fra USA og Østen.  På sommeren anløper flere hundre cruiseskip Bergen havn – i 2017 hadde Bergen besøk av ca 350 – og da blir det travelt hos urmakeren. 

Sommeren virker langt borte i februar-regnet i Bergen i dag. Vi varmer oss på kaffekoppen før vi motstrebende må bryte opp fra den hyggelige butikken og begi oss ut i bygatene.  Janicke Teigenes er imidlertid vant til østlendinger som ikke har greie på vestlandsvær om vinteren – hun iler til med en paraply til oss før vi går.  
– Bergen er en fin by uansett vær, man må bare være litt forberedt, sier hun. Og det har hun rett i. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *