ENESTÅENDE OG EKSKLUSIVT

Martin Trøhaugen fra Rasta i Lørenskog har hatt klokkedilla så lenge han kan huske.

Martin Trøhaugen (27) er i ferd med å fullføre det som har vært drømmen siden han var 18:  
En egen klokkekolleksjon.  
Og her er det ikke bare designet som er norsk: 

(Fagbladet Gull&Ur nr. 5 2016, s. 9)

TEKST: EVA ALNES HOLTE 

Trøhaugen har utviklet og designet klokkene selv hjemme på Rasta i Lørenskog. Deretter er de produsert i Porsgrunn på verkstedet til urmaker Espen Saastad. – Vel, vi har brukt et standard ETA-urverk, men alt annet som verkringer, skruer og selve kassa har vi laget selv, sier Martin. Han er ikke urmaker, men har arvet lidenskapen for klokker av sin far som er en ivrig samler. Klokkeproduksjonen har han finansiert ved penger han har spart og ved en jobb han har hatt ved siden av disse ni årene. – Og så har jeg kjøpt og solgt noen biler med fortjeneste, smiler han.  

SATSER INTERNASJONALT 

Klokkemerket heter Liger-Watches. Navnet henspiller på en blanding av løve og tiger; kraftig og elegant samtidig. Kolleksjonen består av fire modeller som hver er produsert i 100 eksemplarer. Martin forteller at han allerede har hundre private bestillinger og noen butikker har også sagt seg interesserte i å føre klokkene. Den rimeligste modellen koster litt over 20 000  
kroner, så det er en eksklusiv kundegruppe han henvender seg til.  
– Jeg håper å nå et internasjonalt marked og vil markedsføre Liger både i Kina og Russland, sier han. Markedsføringen vil blant annet skje gjennom sosiale medier. – Forhåpentligvis også via et voksende nettverk av klokkekjøpere også. 

NORSK I BASEL 

Martin Trøhaugen var på årets Basel-messe for å knytte nye kontakter. Han fikk inntrykk av at flere syntes det er spennende med et så å si helnorsk armbåndsur. Nå legger han snart siste finishen på Liger-kolleksjonen. En spennende høst følger for klokkeentusiasten fra Lørenskog.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *