Kjære klokkeentusiast

Det går mot lysere tider og det kanskje tid for en fornyelse på armen, eller kanskje det er på tide med en klokkeservice? Lenge siden klokka på stua eller på hytta har vært på service?

Det er som med bilen din, får den ikke service og stell forfaller den, og sånn er det med ur og klokker også, en jevnlig service må til.

Pandemien er synkende, butikkene er igjen åpne og livet har begynt å fungere nesten normalt igjen. Gjennom pandemien har vi sett at du som forbruker har ryddet og funnet fram gamle skatter og arv etter forfedrene. Eldre ur etter bestefar eller bestemor har kommet fram i lyset, og mange urmakere har smurt og overhalt både små og store ur som har kommet til heder og verdighet.

 Bildene er levert av urmaker Thv. Thorbjørnsen, Stavanger, også forsidebildet.             

Vi vet også at det selges dyrere klokker nå enn for noen år siden. Mange velger å anskaffe seg ur av kjente og gode merker, og hos urmakerne finnes ur for enhver smak og anledning.

Lurer du på hva du skal kjøpe til konfirmanten, ektefellen, kjæresten, jubilanten etc så anbefaler vi deg å handle ur hos en dyktig urmaker, https://urmakerforbundet.no/finn-din-urmaker/

Som konfirmantgave er det nå også blitt populært å få overhalt og istandsatt bestefars klokke, enten det er et flott gammelt armbånds- eller lommeur. Gammelt flott håndverk er kommet til heder og ære.

Vi vil i årene som kommer se at bruk- og kastmentaliteten forsvinner mer og mer. Folk vil sette mer og mer pris på gammelt flott håndverk, og det er stor sannsynlighet for at prisen på reparasjon/overhaling av gammelt flott håndverk vil øke.

Kjøper du ur og klokker i Norge hos en velrennomert urmaker, er du sikret god service og du får gode tips om hvordan behandle uret/ene dine.

Vårt beste gavetips er altså kjøp av ur eller klokke, og/eller istandsettelse av eksisterende gamle flotte ur og klokker. Kjøper du et kvalitetsur blir det en varig gave som mottaker garantert vil sette pris på. Og trodde du at det bare er damer som liker å få små pakker som gaver så tar du feil, gutta liker det minst like godt.

Det er også mulig å kjøpe gavekort i urmakerforretningene. Kjøp en full overhaling av bestefars ur til konfirmanten eller foreta en spleis med flere, eller bidra med penger i et gavekort.

I Norge er det stor klokkeinteresse, og mange er lidenskapelig opptatt av ur og klokker. I mange tiår er ur brukt som gaver ved jubileer ved lange arbeidsforhold eller ved avslutning i arbeidslivet – en kjær gave for mange.

I framtiden tror vi færre og færre kommer til å jobbe på samme sted i 25 år, men også 10 år på samme sted er lenge, og ønsker du å hedre en medarbeider for god innsats, enten ved ansiennitet, eller ved å ha utført et godt prosjekt, er et flott ur et godt gavetips som viser at medarbeideren verdsettes.

Også større ur som bord-, vegg- og golvur er kommet til heder og verdighet. Dette har vi sett komme en stund, og vi tror dette er en av pandemiens positive utfall. Det finnes mange flotte større ur og klokker hos det norske folk, og både unge og eldre har levert de inn til våre dyktige urmakere for overhaling og service. Mange har altså oppdaget verdien av gammelt flott håndverk, og at det også er blitt mote synes vi er ekstra hyggelig. Det er bare å se i flotte interiørmagasiner hvor det ofte er avbildet et gammelt flott gulvur eller et flott veggur.

Bildet er levert av Urmaker Thv. Thorbjørnsen, Stavanger

På tide å fornye det du har på armen, eller kanskje vegguret trenger et urmakerbesøk – hva vet vi? Det finnes god kompetanse på ur i Norge, også på de store urene.

Et godt og viktig tips til alle klokkekjøpere: kjøp klokker enten det er til deg selv eller som gave i norske urmakerforretninger eller på nettsidene til de samme urmakerforretningene. Skulle noe skje med uret ditt er du trygg, og kan gå tilbake til urmakerforretningen for å få ordnet opp. Kan du handle eller få reparert uret eller klokken din hos den lokale urmakeren er det det aller beste. Ta deg tid til å lese lenken https://www.forbrukertilsynet.no/har-du-en-klage

Kontakt oss om du trenger hjelp til å finne en dyktig urmaker, enten du ønsker å reparere/overhale eller sette verdi på uret/urene dine.

Oslo, mars 2022.

Hilsen

Norges Urmakerforbund

Mobil +47 92407916 eller e-post: post@urmakerforbundet.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *