Oppsummering av NUFs generalforsamling med påfølgende skole- og kirketårnsbesøk

Norges Urmakerforbund avholdt generalforsamling fredag 16.9. Vi ble en fin forsamling som gjerne kunne vært større, men det positive er at vi fikk en ryddig og fin gjennomgang av årsberetning og regnskap. Det ble fornuftige og viktige diskusjoner, bl a ble forslag fra NUFs styre om medlemskap §3 med forslag om nye medlemskategorier diskutert nøye og enstemmig vedtatt at saken går tilbake til NUFs styre for videre utredning.  Urmakermester Solveig Brøto Opsahl, Hamar, gikk ut av NUF-styret, og urmakermester Terje J. Skaugvold, Sulitjelma, ble valgt inn i NUF-styret og storurmaker Erik Magnus Mørk, Lier,  ble valgt inn som vara. NUF-styret setter faget øverst, både urmaker- og storurmakerfaget. Vi vil fortsette å holde alle medlemmer oppdatert på fag, læreplaner, skole, søknad, myndigheter og andre medlemsfordeler.

Etter generalforsamlingen fikk vi en fin orientering og omvisning på Vg2 Urmakerlinja på Kongsberg Vgs ved Bjørn Arne Nordahl og Klaus-Olaf Heier.  Urmakerlinja har fått et godt løft som gjør at både elever og lærere har en bedre skole. Vg2 Urmaker er en landslinje og i år går det som tidligere nevnt 8 elever. I forrige skoleår var det 2 elever ved linja, noe som ikke er skolens feil, men misforståelser i fylkeskommunen etter sammenslåing til storfylket Viken. Vi kan i dette skoleåret glede oss over 8 elever som viser god interesse for urmakerfaget.

Dagen gikk slag i slag og etter en god kaffepause på Quality Grand Hotel, kjørte vi opp til Kongsberg kirke hvor Urmakermester Roger Løver ønsket alle velkommen. Kongsberg kirke er den største barokk-kirken i Norge og har et enkelt eksteriør, men et svært rikt rokokko-interiør. Kirkens indre konstruksjon gjenspeiler det gamle bergverkssamfunnets strenge rangordning av byens borgere. Den pompøse kongelosjen er sentralt plassert vis-á-vis prekestolen.

Roger Løver geleidet hele gruppen opp de 150 trappetrinna til kireuret/tårnet hvor vi fikk en grundig historisk og teknisk gjennomgang. Her ble vi en time lenger enn oppsatt program som sier sitt. 

Det vil bli laget protokoll fra generalforsamlingen og vedtektene oppdateres og blir tilsendt alle NUF-medlemmer.

Vi ønsker alle en interessant uke i verksted og forretning.

Vennlig hilsen
Reidunn Arnevik Westgård

Bilder fra kirketårnsbesøk i Kongsberg kirke og skolebesøk:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *