Seks nye urmakere etter svenneprøven i 2020

Oversiktsbilde over nye URMAKERE etter svenneprøven på Kongsberg høsten 2020

f.v. Tone Mihle Asklund, Trondheim, Bjørn Arne Nordahl, faglærer, Kasper Jacobsen Wilhelmsen, Oslo, Roy Henning Solberg, Drammen, Håvard Elgsæther Nikolaisen, Steinkjer, Ola Søndrål, Haugesund, Eivind Sanaker Lium, Oslo, Torbjørn Jessen, Klaus-Olaf Heier (de to sistnevnte er Svenneprøvenemnda)

Uke 42 ble svenneprøveuken for urmakere i 2020. Normalt avholdes svenneprøven på Kongsberg i midten av juni, men ble i år flyttet til oktober pga av korona.  Fredag 16. oktober er siste dag på svenneprøven og avslutningsdag for årets svenneprøvekandidater på Kongsberg Videregående Skole.

Seks kandidater har siste uka jobbet intenst med å avlegge så god svenneprøve som mulig.

Det er alltid noe skjer på en hel uke, og en uke under press er det ekstra mye som står på spill. Sånn er jo livet for urmakere og noen ganger skjer et uhell, og da er det lett å bli stressa. Da gjelder det å finne roen tilbake, som noen ganger er lettere sagt enn gjort.

Svenneprøvekaka 2020

Kl 1715 kommer alle sammen inn til dekket kakebord etter å ha hatt hver sin gjennomgang med Svenneprøvenemnda, Klaus-Olaf Heier og Torbjørn Jessen. Det er lettelse og smil når de kommer inn, men også litt slitne og alvorsstemte urmakere. Ei hel uke, 40 timer med mye som står på spill så er det lettelse, glede og en og annen tåre, og alle har bestått svenneprøven.

Dette er de seks kandidatene som nå er urmakere:

Tone Mihle Asklund, Heimdal, lærling hos Urmakermester Asklund, Heimdal

Kasper Jacobsen Wilhelmsen, Oslo, lærling hos Urmaker Sutterud & Cie AS, Oslo

Roy Henning Solberg, Drammen, lærling hos Urmaker Arne Øen, Drammen

Håvard Elgsæther Nikolaisen, Steinkjer, lærling hos Urmaker Bjerve, Steinkjer

Ola Søndrål, Haugesund, lærling hos Protid Urmaker Lervik Ur, Haugesund

Eivind Sanaker Lium, Oslo, lærling hos Ur-Tjenesten Simen Solvold, Oslo

EN STOR GRATULASJON TIL ALLE SAMMEN.

Det er mange som skal takkes.

Kasper Jacobsen Wilhelmsen med flott Seiko-ur for beste svenneprøve, t.h. Sigbjørn F. Bergh, Optura AS

Optura AS representert ved Sigbjørn F. Bergh, er tilstede for å gi fra seg et flott Seiko-ur til beste svenneprøve som i år ble levert av Kasper Jacobsen Wilhelmsen som har hatt læretiden hos Urmaker Sutterud & Cie i Oslo. En ekstra gratulasjon til Kasper J. Wilhelmsen og Urmaker Erik Sutterud. En glad Kasper som får Seiko-armbåndsur med inskripsjonen «beste svenneprøve i 2020». Tusen Takk til Optura som gjør dette hvert år.

En stor takk også til Skarnes Ur & Gull som leverte 2 modeller fra Zeno-Watch pluss dele-kit til hver av de.

  1. 6557TVDD-a1 verk 7750
  2. 6554-a1 verk 2824

Og også en stor takk til Kongsberg Videregående Skole for at de stiller med lokaler til svenneprøven hvert år. Og ikke minst tusen takk til Svenneprøvenemnda som legger ned mye jobb for urbransjen.

På vegne av Norges Urmakerforbund gratuleres urbransjen med seks nye urmakere. En stor gratulasjon og takk til kandidatenes lærebedrifter som bruker mye tid på sine lærlinger, og ekstra hyggelig når utfallet blir så positivt.

Halvparten av de nye urmakerne fortsetter i jobb der de var lærlinger, mens den andre halvparten er på jobbsøk. Trenger du urmaker, ta kontakt med Norges Urmakerforbund.

Fortsatt God høst og vinter, og til sommeren er neste svenneprøve.

Hilsen

Reidunn Arnevik Westgård, Norges Urmakerforbund

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *