Skiens skattkammer

Du blir gjerne en stund hvis du først har tatt turen innom Opsahl Ur & Optikk – her er så mye å se på som du ikke finner andre steder. 

(Fagbladet Gull&Ur nr. 8 2017, s. 24)  

TEKST OG FOTO: EVA ALNES HOLTE 

Her finner vi briller og solbriller, armbåndsur og veggur, kikkerter og teleskop, mikroskop og værstasjoner – og ikke minst en hyggelig familie!  

Rolf Opsahl overtok familiebedriften sammen med sin kone Marit i 1978.

FAMILIEBEDRIFTEN 

Det var Nils Jacobsen Opsahl som etablerte firmaet i 1902. Fra 1954 til 1978 drev Ragnar Opsahl bedriften før Marit og urmaker og optiker Rolf overtok. I 1996 startet de Opsahl Engros. I år fusjonerte de to selskapene og skiftet navn til Opsahl Ur & Optikk AS. Sønnen Alexander, som er optiker, ble daglig leder av firmaet. Begge søstrene hans, urmaker Jeanette og Cecilie Opsahl Gleichman jobber i familiebedriften.  

– Vi burde kanskje begrense utvalget litt og satse på én nisje, sier Marit, men medgir at det er vanskelig: – Vi synes jo vi har så mye morsomt! 

Marit og sønnen Aleksander synes det er godt med en pust i bakken innimellom slagene. 

EIER BYGÅRDEN 

Opsahl-familien får virkelig breie seg ut med alle varene i det store forretningslokalet i bygården de eier selv. Her er det romslig mellom avdelingene og også et par godstoler til kunder som vil slå seg ned en stund og fordøye alle inntrykkene. Alle varene kommer godt frem og til tross for mengden er det overhodet ikke rotete. I inngangspartiet finner vi brilleavdelingen og sønnen Aleksander Dannemark Opsahl. Han er utdannet optiker og daglig leder av Opsahl Ur & Optikk AS. Ivrig viser han oss det siste innen innfatninger.  

Datteren Jeanette har fulgt i sin fars fotspor og blitt urmaker. 

EGET VAREMERKE 

Opsahl Ur & Optikk har sitt eget registrerte varemerke, Sky Tech, innen kikkerter, teleskop og optiske artikler. Siste skudd på stammen er kikkerten Sky Tech Premium III, 8, 5×45, en japanskprodusert kikkert av ypperste klasse. De er også norsk representant for armbåndsurene fra Bruno Söhnle i Glashütte. – Dette er unike kvalitetsur som representerer den legendariske tradisjonen fra klokkebyen Glashütte på en utmerket måte, sier Rolf Opsahl. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *