Sørnes-uret

Hei alle sammen

Det er ikke alle som kjenner til at vi i Norge har ett av de mest kompliserte astronomiske ur i verden og som er laget i Norge!

NRK har jobbet en stund med meg vedr. en artikkel om Rasmus Sørnes, trollmannen fra Jeløy. Det astronomiske ur nr. 3 og hans liv.

Overskrift er Tidens revansj. (ut ifra manus på 7 A4- sider som jeg fikk i går + bilder.)

Jeg fikk i går beskjed fra NRK at hele artikkelen vil bli lagt ut på:  www.NRK.no søndag 13 november 2022. NRK lager bl.a. større artikler om aktuelt stoff som blir lagt ur som podkast og så blir det ev. hentet stoff derfra til andre media-ting.

Dette ser ut til å bli en fin artikkel med bilder og dermed god reklame for Borgarsyssel Museum i Sarpsborg og Sørnesuret som vi urmakere skal være skikkelig stolt av!

Dere som ikke har sett uret, bør ta en tur!

Hvis dere har kommentarer, er det fint å få høre fra dere, og det er flott om dere sprer budskapet om Sørnesuret til klokkevenner rundt om i verden.

Vi har fremdeles ikke klart å spore hvor ur nr. 4 er (ant. i USA) og har laget en hjemmeside på engelsk om dette: haveyouseenthisclock.com. Vet noen om dette uret, -gi meg beskjed.

Dette er første gang NRK lager noe større om Sørnesuret som vi har i Sarpsborg og selv om det alltid blir mindre enn forarbeidet tilsier, så er det kjempe-bra!

Hilsen Erik

Urmakermester / Watchmaker Erik Ødegaard

Ekholtveien 61

1526 MOSS

Norway

Mobil. 907 24 802

Oedegaard@urmakermester.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *