TAG HEUER CONNECTED: EKSKLUSIV OG SPORTY SMARTKLOKKE

Man kan skifte mellom blå, svart eller hvit urskive ved å trykke på skjermen. Som standard finnes det tre ulike urskiver å velge mellom; en med stoppeklokke (kronograf), en med GMT-funksjon og en enkel klokke med tre visere (analog). 

TAG Heuers Connected Watch er den første smartklokken som er utviklet av en sveitsisk urprodusent med Intel Inside og Android Wear. «Dataklokken» er både lett og lekker med lettlest skjerm. Nyheten kunne nylig beundres på en lanseringsfest hos Urmaker Bjerke. 

(Fagbladet Gull&Ur nr. 2 2016, s. 4)

TEKST OG FOTO: EVA ALNES HOLTE/TAG HEUER 

Gjestene ga uttrykk for at de likte det de så og at klokken, med sin urkasse av titan, ikke akkurat var tung å bære. Flere hadde tatt med seg halvvoksne barn for å se på den nye smartklokka – et produkt som kanskje særlig retter seg mot den yngre generasjonen. 

SER UT SOM EN KRONOGRAF 

Denne klokken bærer i seg mer enn 150 års urmakerekspertise, men er samtidig koplet til fremtiden. Den har en diameter på 46mm, og designen ser først og fremst ut som en ekte kronograf med utførelse i titan. Dette materialet gjør klokken lettere og mer robust enn tradisjonelle materialer som stål og gull. Skjermen er digital, og man kan bytte mellom flere ulike «skiver» som bringer tankene til den lett gjenkjennelige Carrera-kolleksjonen. 

Man kan også endre mellom kronografskive, analogskive eller GMT-skive. Flere skiver, designet av blant andre TAG Heuers ambassadører, er lansert.  

APPER OG LYD 

Tusenvis av apper ligger allerede klare i klokken, flere vil komme. Klokken er utstyrt med mulighet for å strømme lyd, Bluetooth og Wi-Fi, I tillegg til alle funksjoner som ligger i Android Wear. Den har 4GB minne, og en liten mikrofon for kommunikasjon via Google voice control. 

MULIGHET FOR UNIK MODELL I INNBYTTE 

Det er to års garanti på klokken. Etter to år kan man velge om man ønsker å levere inn armbåndsuret og kjøpe seg opp til en mekanisk klokke som erstatter smartklokken. For dette innbyttet gjelder en unik modell som ellers ikke kan kjøpes. På denne måten tilbyr TAG Heuer en gradvis investering i et mekanisk ur.  

LADES ETTER ET DØGN  

Klokka har en rekke funksjoner; værmelding, kompass og alarmklokke. Ikke minst kan man lese og skrive meldinger ved å kaste et blikk ned på venstre håndledd.  

Batteriet gir strøm i cirka et døgn på én lading, akkurat som en mobiltelefon. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *