Velkommen til UR & SÅNN A/S, Hamar

I 1911 startet urmaker O. Johannesen sin forretning på Østre Torg i Hamar.

Tre generasjoner fulgte i hans fotspor. Siden fulgte år med urmaker Steinar Lilleaker ved roret. Foruten vanlig urmakeri har firmaet i mange år hatt reparasjonene av elektriske ur og måleinstrumenter i Hamar og omegn: Kraftselskap, Vinmonopolets rektifikasjonsanlegg og Norges Statsbaner med flere: Derav nå navnet Ur & Sånn AS.

Etter en totalbrann i våre lokaler januar 2022, har vi reist oss fra asken i nye moderne omgivelser, Torggaten 22, Inngang Enggata. I våre lokaler finner du også Optiker Giset AS, totalleverandør av briller og linser.

I dag møter du 3 urmakere i butikk og verksted. Vi lever og ånder for tid og kvalitet. Vi leverer et godt håndverk og følger med i tiden. Vi har stor respekt for yrket og vi tar gjerne nye utfordringer hver dag, Verkstedet vårt er en tradisjonsbærer og her finnes utallige reservedeler fra uminnelige tider som hjelper oss å komme i mål. Vi har representert styret i Norges Urmakerforbund og er medlemmer for å følge med i tiden, i faget, og holde kontakt med gode kollegaer i bransjen.

Vi bestreber oss på å gi alle kundene våre en god opplevelse

-vi leverer et levende håndverk

Kunden, som klokken, trenger omsorg og forståelse. Vi ønsker å bevare det beste av de minnene et ur gir. Vi restaurerer det gamle vegguret, lommeuret og armbåndsuret som har vist tiden i generasjoner før oss, og som har gitt stolthet og gode følelser.

Klokken du kjøper hos oss i dag kan være en mekanisk innretning som kan glede flere generasjoner etter deg. Vi ønsker å være kjent for den gode opplevelsen, fagkunnskap og ikke minst kunne gi en god klokkeprat når du trenger det. Du og tiden er like verdifull for oss.

Vi reiser oss som en fugl Fønix.

Ikke direkte opp av asken, men fra et totalskadet lokale av vann og sot.

  1. januar 2022 skjedde det verst tenkelige: Vi blir vekket klokken 23.00, leiegården er i full fyr! Det oppleves som at flammene slikker nattehimmelen.

Vi står ute og bivåner det hele helt til lyset og strømmen blir borte, -da er vel kampen tapt …

Morgenen etter møtes vi til morgenkaffe i en nærliggende kafe hvor flere av byens drivere møtes. Etter 2 timer er vi samlet i det som kan bli våre nye butikklokaler, og slik ble det.

Første uke i mai flyttet vi inn i det som nå er vår nye urmakerbutikk, i totalrenoverte lokaler. Her har vi kommet i god drift sammen med optiker Giset som er vår gode nabo og medeier.

I 3 måneder virket vi fra hjemmekontor/ -verksted. Vi brukte tiden til opprydding, ta vare på det vi kunne fra vårt store delelager og ikke minst ivareta alle reparasjonene til kundene våre. Vanskeligst var det med alle gamle veggur og bordur. Pr. nå er det meste utlevert til fornøyde og trofaste kunder.

Vi føler oss stolte over hva vi har fått til og vi fortsetter det gode samarbeide i vår unike håndverksbedrift.

(Fugl Føniks er et fabeldyr fra egyptisk mytologi, hvor den er et symbol på gjenfødelsen. Legendene om fugl Føniks finnes også i gresk og romersk mytologi og i kristen ikonografi.

I senere tolkninger er den også blitt symbol på gjenoppstandelse, udødelighet og liv etter døden. Fuglen lignet en hegre med fjær i gull og rødt.

Ifølge sagnet lever Føniks imellom 500 og 1 000 år. Mot slutten av livsløpet flyr den til den hellige byen Heliopolis, hvor den bygger et reir av myrra i tempelet til solguden Ra. Ved soloppgang antennes reiret av gløden til morgenrøden, og både reiret og fuglen brenner kraftig og blir til aske. Fra denne asken gjenoppstår Føniks som en ung, ny fugl, som stiger høyt opp på himmelen. Dette blir i dag også brukt i overført betydning når man snakker om «fugl føniks».

I tidlig kristen gravskulptur er Fugl Føniks symbol på oppstandelse og håp om seier over døden.

Fuglen kan òg muligens oppfattes som et kosmologisk motiv da den finnes i den nederste delen av globen på prekestolen i Mariakirken i Bergen. Fugl Føniks er også et av de dyresymbolene som er brukt i alkymien.)

I Harry Potter-bøkene har professor Humlesnurr en føniks kalt Vulcan.

 

Ur & Sånn:

Torggata 22, 2317 Hamar

Telefon: +47 62 52 34 97

 Mobil: +47 94 05 10 37

E-post: ur@urogsann.no

Web: www.urogsann.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *