TIDEN FLYR MOT FAST JOBB

Aslak Glosimot Dalen tar seg tid til en prat i sola midt i eksamensforberedelsene.  

Det er travle dager for Aslak Glosimot Dalen, men livet kan godt være litt hektisk hvis man trives med det man gjør, synes han. BI-studenten har klokkedilla og hva passer da bedre enn en ekstrajobb hos Tidemann Urmakermester og å delta på The Watch med sine medstudenter? 

(Fagbladet Gull&Ur nr. 4 2018, s. 24)

Aslak ble med i klokkeklubben på Handelshøyskolen BI i fjor. Der treffer han studenter som er like fascinert av armbåndsur som han selv. Nå er det imidlertid snart slutt på studentlivet. Aslak tar sin bachelor i markedsføring i disse tider og til høsten begynner han i fast jobb hos Tidemann. Det gleder han seg til. Ivrig forteller han om de fine merkene de selger i butikken som holder til bak Stortinget og fører armbåndsur som A. Lange & SöhneVacheron Constantin, Cartier, Frederique Constant, Jaeger-LeCoultre, Tag Heuer og Nialaya. Aslak er spesielt begeistret for tyske Lange, sier han.  
– Klokkene deres er så elegante og fine i designen! Vi har faktisk solgt en Lange-klokke til flere millioner kroner. Det er mange tekniske finesser på klokka som det tar fire år å lage. Kanskje ikke så rart at man faktisk må søke om å få kjøpe en klokke til den prisen?  

Aslak forteller at interessen for klokker har økt enormt de siste årene. – Noen av kundene er mest opptatt av selve merket, andre er mer interessert i håndverket og studerer lenge alle de bitte små detaljene. Det er hyggelig med kunder som er så interesserte i produktene våre, sier han.  

Interessen for mekaniske armbåndsur øker mest, ifølge BI-studenten:  
– Jeg har inntrykk av at de fleste synes det er mer stas med disse klokkene med sin avanserte mikromekanikk enn med de batteridrevne, sier han. Selv synes han også det er fascinerende med at dyktige fagfolk får hundrevis av bitte små komponenter til å tikke og gå sammen, men klokkene behøver ikke være så dyre: – Det er ikke prisen som avgjør hvor fin jeg synes en klokke er. Er designen fin og urverket godt, så er det det viktigste – ikke merket, sier han og smiler: – Må jo ha den innstillingen når jeg er student! 

Turistsesongen står for døren og Aslak skal trappe opp innsatsen hos Tidemann. – Siden det er luksusskatt i Kina, lønner det seg for dem å handle eksklusive merker i Norge. Men den kostbare Lange-klokka ble faktisk kjøpt av en nordmann! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *