TIDENS HELTER PÅ AKER BRYGGE

Burt Munro Tribute limited edition. Legg merke til det gule tallet til venstre på urskiven: nr. 35 var Burt Munros lykketall.

Begge har en lang historie bak seg, begge er opptatt av tid og begge søker nye og yngre kundegrupper: Klokkemerket Baume & Mercier og motorsykkelfirmaet Indian Motorcycle har innledet et samarbeid. Nylig viste de seg fram på Bryggetorget i Oslo.

(Fagbladet Gull&Ur nr. 4 2018, s. 8)

TEKST: EVA ALNES HOLTE 

FOTO: EVA ALNES HOLTE/ BAUME MERCIER/INDIAN MOTORCYCLE 

Mens sveitsiske Baume & Mercier ble etablert i 1830, dukket Indian Motorcycle opp som det første amerikanske motorsykkelfirmaet i 1901. Samarbeidet ble for første gang annonsert internasjonalt i Bonneville i Utah 14. august i fjor.  
 
Polaris, som eier Indian Motorcycles datterselskap i Sverige er også ansvarlig for Norge og Danmark. Siden Product Line er nordisk distributør for Baume & Mercier, var det naturlig for oss å ta kontakt med Polaris, sier daglig leder Finn Annmark. Han forteller at de to allerede har samarbeidet om flere evenementer, også i København. I sommer står et roadshow på trappene.

Bjørge Grefslie (til venstre) med kunde 

Motorsykkelinteresserte forbinder gjerne Indian Motorcycle med legenden James «Burt» Munro  -en entusiastisk motorsykkelfører som dedikerte hele sitt liv til denne sporten. I 1926 kjøpte han en Indian 1920-modell. Deretter brukte han 40 år på å bygge om motorsykkelen. I 1967 fikk han lønn for strevet – Munro satte fartsrekord for sykler under 1000 cc på Bonneville Salt Flats i Utah. Rekorden – 293,5 km/t – står den dag i dag. Baume & Mercier lanserer tre one of a kind-klokker som en hyllest til Munro og til Indian Motorcycle Company. 
 
– Vi har stor tiltro til at det nye samarbeidet vil by på gode muligheter for Baume & Mercier på nye områder, som å erobre en ny og yngre målgruppe, sier Finn Annmark.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *